Mijn hulp

Samen zoeken naar antwoorden, die jou inzicht geven en naar de best passende oplossing voor jou leiden. Herken jij je in één van onderstaande situaties? Dan help ik je graag.

Situaties
waar ik jou bij kan helpen

  • Je gaat door een moeilijke fase in jouw leven, als gevolg van een (eerdere) ingrijpende gebeurtenis. Dit kan van alles zijn, bijvoorbeeld ziekte en/of overlijden van een dierbare, echtscheiding, verlies van eigen gezondheid of verlies van werk. Hoe rouw jij en hoe geef jij je leven opnieuw kleur? Hoe vergroot je jouw veerkracht en vind je jouw levensvreugde terug?
  • Je ervaart veel stress in jouw leven. Je hebt geen energie en voelt je te futloos om structuur aan te brengen in de dagen. Je denkt dat je faalt en dit maakt je onzeker en verdrietig. Hoe vind je de kracht en de weg naar herstel? Hoe voorkom je daarna de kans op herhaling?
  • Je bent op zoek naar je eigen “ik”. Wat zit je in de weg om jezelf te kunnen zijn? Wat wil ik, wat voel ik en wat denk ik? Hoe zorg jij goed voor jezelf? Bewandel jij je eigen pad in dit leven of loop jij in voetsporen van een ander?
  • Je wil graag op persoonlijk vlak groeien en bent op zoek naar nieuwe inzichten en uitdagingen. Samen van gedachten wisselen over wat je bezig houdt in dit leven (vraagstukken over levensfases en transities) en spiegelen. Groeien naar eenheid van lichaam en geest.
  • Je loopt vast in een vriendschap of in de relatie met jouw partner/familie. Je wil graag onderzoeken waarom de relatie stroef verloopt en wat hulprijk is om deze band te verbeteren.
  • Je wil graag verandering in je leven. Hoe doorbreek je gewoontes en gedragspatronen én hoe houd je dit vol? Bijvoorbeeld verandering van jouw levensstijl (bijvoorbeeld eet-, beweeg- of slaappatroon)

“Ik heb Jacqueline als een lieve en betrouwbare coach ervaren. Samen met haar heb ik inzichten gekregen hoe ik anders situaties kan aanpakken. Ook waarom ik soms bepaalde dingen doe en dat ik zelf ook belangrijk ben. Om goed voor anderen te kunnen zorgen, moet ik eerst goed voor mijzelf zijn.”

A.M.

Mijn
kernwaarden

Veerkracht

De wereld om ons heen verandert voortdurend, net als de mens zelf gedurende zijn leven. Niet alle veranderingen zijn eenvoudig te verteren en te integreren. Dit is van vele factoren afhankelijk. Om te kunnen bouwen aan oplossingen is inzicht nodig. Door te onderzoeken vergroot je je zelfbewustzijn en kom je tot inzichten. Onderzoek vanuit een holistische, alles omvattende, kijk op jou als mens. Elk mens, bestaande uit lichaam en geest, is onderdeel van een groter geheel. Van gezin, vriendenkring, school, sportclub tot inwoner van Nederland etc. Alles staat in verbinding met elkaar en is van invloed.

Omstandigheden en gebeurtenissen doen een beroep op jouw veerkracht. Hoe groot is jouw vermogen (fysiek en mentaal) om veranderende omstandigheden het hoofd te bieden? Hoe ga je daarmee om?

Individualiteit

Elk mens is een puur, uniek individu en heeft de beschikking over verschillende kwaliteiten. Wie jij bent, wordt voor een deel bepaald door de genen van je (voor)ouders. Daarnaast dragen de opvoeding en andere contacten met de buitenwereld bij aan jouw vorming en conditionering. Omgang met familie, ervaringen op school, bij de sportvereniging of elders.
Jouw gedrag en gedachten worden dus voor een groot deel aangeleerd en geautomatiseerd. Onbewust ontwikkel je als kind al gedragspatronen om je staande te kunnen houden in de dynamiek van het gezin of de maatschappij, waarin we leven.

Maar wie ben jij? Ben jij benieuwd wat echt van jou is en welke gedragingen of gedachten hun oorsprong vinden in aangeleerde conditionering? Ontdek jouw individualiteit, achter de persoonlijkheid.

Persoonlijke groei

Vanaf de geboorte maakt elk mens in zijn/haar leven verschillende fases door. Elke levensfase kent specifieke kenmerken. De overgang van de ene levensfase naar de andere noemen we transitie. Transitie brengt verandering én persoonlijke groei.

Het terugblikken en vooruit kijken naar je eigen leven is een boeiende manier van bewustwording. Deze bewustwording geeft herkenning en inzichten. Patronen van automatische gedachten en gedragingen worden zichtbaar. Bewustwording hiervan geeft ruimte, ruimte voor het maken van keuzes.

Ben jij geïnteresseerd in persoonlijke groei en inzicht? Zou jij jouw eigen kinderen beter willen begrijpen of meer tot steun willen zijn?

Menu sluiten